Resultats de la cerca frase exacta: 34

Diccionaris terminològics
11. arrossegall
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Lleure. Turisme
Joguina que s'arrossega per mitjà d'un mànec o un cordill. [...]
12. manyotera de gala
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Protecció civil. Defensa
Cordill gruixut de color blanc amb funció ornamental que es penja del cinturó. [...]
13. batímetre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Aparell destinat a la batimetria. Els primers batímetres foren els clàssics escandalls formats per un plom i un cordill, però la teledetecció ha proveït la batimetria d'aparells molt més precisos i capaços de prendre moltes més mesures, com ara els sonars i els lidars hidrogràfics aeroportats. [...]
14. plomada òptica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Plomada interna i sense cordill que informa a través d'un visor en els aparells topogràfics moderns. [...]
15. bandúrria d'ossos
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Instrument musical de percussió típic de Castella que consta d'un idiòfon rascat fet d'ossos i un cordill. [...]
16. signe de Richardson
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
17. brunzidora
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Lleure. Turisme
Joguina que consisteix en una tauleta lligada a un cordill que es fa girar en l'aire i produeix un brunzit. [...]
18. enfilada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Tècnica que consisteix a fer passar per un fil o cordill diferents tipus de granadura, especialment per a fer collarets i polseres. [...]
19. plomada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Instrument per a determinar la verticalitat en un punt del terreny, consistent en un pes sostingut a l'extrem d'un cordill. [...]
20. descosir
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Retirar el fil o el cordill amb què s'ha cosit una peça de carn, una au o un peix, després d'haver-se cuit. [...]
Pàgines  2 / 4 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  Següent >>